já nevím...

Potmě se to lépe táhne!

26. 1. 2022 1:13
Rubrika: Nezařazené | Štítky: rodina

"Žádná tma pro tebe není temná: noc jako den svítí, temnota je jako světlo." Ž 139,12

 

Užívali jsme si krásných zimních dnů, mrzlo až praštělo a těšili jsme se na meteorology slibovanou vydatnou vánici. Radost ze zimních dnů nám však poněkud zkazil fakt, že nám neoprávněně, bez jakéhokoliv upozornění dopředu, bez jakékoli snahy o komunikaci, díky chybě v systému odpojili elektroměr. Netřeba řešit proč a všechny ty věci a martyrium následného vyřizování kolem toho. Měli jsme ten den poněkud napilno, naše domškolácká děcka zabsolvovala přezkoušení ve škole více než úspěšně a tak jsme se odpoledne ve skvělé náladě vraceli domů. Doma jsme však zjistili, že místo příjemného teploučka nás očekává chladný dech zimy a že elektrika není a ani nebude a co víc, zbývá asi hodinka, než se setmí. I začal shon.

 

Jako správní prepeři jsme se nenechali vyvést z rovnováhy: honem nachystat bomby s plynem, vymést krb, naštípat dřevo ke krbu, zatopit, ve zbytku teplé vody v zásobníku umýt batoleti plenkovou nadílku, do každé místnosti umístit svíčky, nachystat baterky, uklidit zákeřné kostičky lega všude po zemi (zkušení rodiče jistě pochopí naléhavost tohoto úkonu) a mnoho mnoho jiného. Když se stmívalo, ještě jsem dokonce stihla obšťastnit psisko kýženým vyvenčením. 

 

I nastaly nám dny dlouhých zimních odpolední/večerů ve stylu večery pod lampou :). Zapálili jsme v obýváku plynovou lampu, vytáhli deskovky, povídali jsme si, hodně jsme četli, na krbu pekli topinky, na plynu uvařili čaj a k němu chroustali sušenky, vykládali strašidelné historky, které ve výsledku byly historkami spíše legračními (byť se to v nich hemžilo upíry, zombíky a mrtvolami), tulili se na matračkách před krbem a spoustu dalších rodinných teambuildingových aktivit :). A taky se mi poněkud podařil stáhnout dlouhodobý mateřský spánkový deficit!

 

Poslední večer mi bylo až líto, že tento požehnaný čas končí a taky děcka se shodly, že večery bez elektriky musíme dělat minimálně jednou za měsíc :)! No, proč ne, jen odmítám vypínat ledničku, mrazák a pravidelné mytí v ledové vodě si taky mileráda odpustím!

 

Chtěla bych to nějak inteligentně uzavřít, ale vlastně jsem se jen chtěla podělit o tip pro rodinky, páry či jiné skupiny, kterak si spolu užít dobrodružné chvíle zajímavých časů v pohodlí domova :). Obývákovému kempování zdar!

Zobrazeno 3245×

Komentáře

TetaAni

Bětuš, Ty jsi borka! Zvládáš i domácí školu, to je mazec... 👍

felis

Děkuju, ale myslím, že to není vůbec nic světobornýho, žijeme tak jak nás to těší 😊. A za sebe můžu říct, že jsem ráda, že si děcka domácí vzdělávání vybraly, za mě by ten klasickej systémovej maraton byl hrozně náročnej.

felis

Myslím psychicky náročnej.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková